Xerrades especialitzades en temes d’educació i criança que interessen a les famílies

La comissió de divulgació s’ha creat dins de l’AFA de l’escola 11 de setembre com a eina per a què les famílies puguem organitzar xerrades informatives sobre temes del nostre interès a l’entorn de la criança i l’educació. En especial en temes sensibles com per exemple els estereotips de gènere, la inclusió en la diversitat, la nutrició o l’efecte de les pantalles en el desenvolupament dels infants, sobre els quals creiem que falta molta informació i conscienciació.

Ens agradaria que les mares i els pares us fessiu vostra la comissió, proposant temes per a xerrades segons les vostres inquietuds, involucrant-vos com a ponents en temes en què en sou experts o simplement participant en les xerrades i el torn obert de preguntes per generar un debat constructiu.

També ens agradaria fer arribar les xerrades al professorat de l’escola, ja que hi ha temes transversals que creiem que poden interessar els docents i es poden aplicar a les aules.

Des de la comissió es vol coordinar les xerrades amb la resta d’AFAs del poble per crear una programació complementària, i també es buscaran sinergies amb els comerços i centres educatius del poble que puguin aportar el seu coneixement en temes sensibles en la formació dels infants com la lectura, els jocs, etc…

Quines xerrades que es faran?

Aquest trimestre farem les dues primeres xerrades per veure l’acollida que té la iniciativa. Rebreu al whatsapp la programació de xerrades, i per cada una hi haurà un link a la xerrada per entrar-hi directament mitjançant videotrucada grupal. Al final de la xerrada rebreu un email amb el contingut i les informacions relacionades.

Les xerrades per enguany són:

1. La diversitat dels nostres fills

Podeu trobar aquí els materials de la xerrada.

2. Els estereotips de gènere: “NO VULL SER PRINCESA… VULL SER ASTRONAUTA!”.

Com afecten els estereotips de gènere a l’educació dels nostres
infants i a la percepció de les seves pròpies capacitats. Donarem eines pràctiques per educar en igualtat d’una manera lúdica des d’edats tempranes.

En aquest enllaç podeu triar la grabació de la xerrada cencera:

Podeu trobar aquí els materials de la xerrada.

Un "robot" per a nenes i nens per aprendre a programar per nivells: https://meetedison.com/

Els agraïriem si ens deixarien el seu feedback de la xerrada responent les preguntes en aquest enllaç.

Com puc participar?

Les xerrades pel proper curs estan per concretar. Estem preparant temes com nutrició infantil, els efectes de les xarxes socials, etc… Si vols col.laborar ajudant a organitzar, o fent de ponent en alguna de les xerrades o proposant nous temes pel curs vinent, envia’ns un email i respon la següent enquesta :

https://forms.gle/4H8Cqn1UcxuDf7Zz7

 

Enllaç a el calendari:

https://calendar.google.com/calendar/u/0?cid=dWgzbG02aTgzbTZrMzAxcmd0dmxwbmNhN2tAZ3JvdXAuY2FsZW5kYXIuZ29vZ2xlLmNvbQ

 

Contacte:

aprenem.junts@ampa11setembre.cat

Integrants

Ramon García